George Bush was president van Amerika in de periode 2000-2008.
Ik kan me herinneren dat in 2008 veel mensen de opkomst vierden van het fenomeen BARACK OBAMA, de man die ons ‘hoop’ zou geven en uitzicht op ‘verandering’.
Ik behoorde niet bij die groep optimisten. Ik kon en kan weinig vreugde ontlenen aan de totale afgang van een man die aan het Amerikaanse conservatisme BESCHEIDENHEID en COMPASSIE (mededogen) toe wilde voegen.
Wanneer bescheiden, compassievol conservatisme in Amerika een onmogelijke droom blijkt te zijn, omdat alles wat wreed, wraakzuchtig, eerzuchtig, hebzuchtig en meedogenloos is de zachtheid op een genadeloze wijze wegvaagt, wat stelt het veranderingsverlangen van een zeer ambitieus mens die als politiek idool weinig bescheidenheid uitstraalt dan voor?
Een president die positieve daden wil stellen zal de strijd moeten aanbinden met de  onbescheidenen en de compassielozen. Maar wie zal hem daarbij helpen?

Het woordje ‘verandering’ is per definitie onbescheiden, heeft iets dictatoriaals zelfs. Ook al is verandering niet nodig dan toch moet er rotzooi worden gemaakt…
George W. Bush wilde ‘oude waarden’ herstellen. Een soort Pim Fortuyn dus: ‘terug naar de jaren vijftig…’, ‘afstand nemen van de blinde veranderingswoede van de babyboomers’, kiezen voor leiders die zowel ‘vader als moeder’ zijn…
De term ‘conservatisme met compassie’ verwijst naar het ‘vader-moeder-ideaal’ van Pim Fortuyn, een man die net als als George Bush zichzelf tot gevangene maakte van extreem-rechtse krachten.
De mislukking van Bush, die nu de geschiedenis ingaat als een van de meest domme en incompetente presidenten van Amerika, laat zien dat de mogelijkheid van verandering in Amerika erg klein is. Alles wat sociaal is en wil zijn wordt gezien als een bedreiging van ‘de vrije markt’, een markt die niet in dienst staat van het volk (sociaal dus: ‘we the people’), maar in dienst van een kleine, zichzelf verrijkende elite (kapitalistisch: ‘we the rulers of the world’).


bush-obama


George Bush Junior is geboren in New Haven (Connecticut),
op 6 juli 1946, ’s morgens om 7u 26m (Zomertijd)

bush1Hij noemde zichzelf aanvankelijk een conservatief met ‘compassie’ en een man die het volk wil verenigen (‘a uniter’).
Wie zijn horoscoop bekijkt begrijpt waarom hij die zachte, vrouwelijke woorden gebruikt.
Het woord compassie verwijst naar medelijden, zorgzaamheid, begrip tonen voor al diegenen die zich in een kwetsbare positie bevinden, zaken die door de astrologie worden toegekend aan de Water-tekens Kreeft, Vissen en de ‘hogere’ Schorpioen (de Schorpioen die zijn egoistisch-dierlijke sexuele lusten weet te bedwingen)..
In de horoscoop van Bush neemt het dierenriemteken Kreeft een belangrijke plaats in: zowel de Zon als de Ascendant bevinden zich in dit vrouwelijke teken. Op de foto hiernaast is dit ‘lieve uiterlijk’ erg goed zichtbaar.
Het woord ‘verenigen, samenwerken, conflict vermijden’ hoort bij het teken Weegschaal. De Maan, heerser van het teken Kreeft bevindt zich in dat teken (zie de horoscooptekening).

Een mens is echter een vat vol tegenstrijdigheden. In het ascendanthuis bevinden zich de hemellichamen Zon en Saturnus, terwijl het tiende huis, dat het optreden in de maatschappij sterk bepaalt, beheerst wordt door het agressieve teken Ram.
De Zon maakt charmant, gul, hartelijk, optimistisch en speels (‘de ‘playboy’) maar in zijn negatieve vorm ook bazig en egoïstisch (‘de hele wereld draait om mij..’), terwijl Saturnus conservatief en autoritair maakt, een autoriteit die bij negatieve aspecten kan ontaarden in een strenge, genadeloze benadering van de werkelijkheid (de moralist, die zijn eigen zwakheden probeert te beheersen via het onderdrukken van anderen…).

Negatieve Saturnus-aspecten onderdrukken alles wat sociaal, positief en ruimdenkend is, en die verschralingswoede gaat altijd samen met vernietiging van het medelijden in een mens.
Zulke compassieloze mensen worden ook wel ‘kleinburgers‘ genoemd, ‘kleine luyden’, die de mens met behulp van de meest zielloze wetten en leefregels willen inperken en verkleinen.
Wie zich – vanuit een primitief overlevingsverlangen – uitlevert aan een dergelijke streng-dualistische ressentimentsmoraal (een moraal die alleen nog maar het verlangen naar verkleining en onderdrukking van anderen uitdraagt) zal nooit iets wezenlijks veranderen…

Je kunt geen sociale wereld scheppen via het uitwissen van alles wat zacht, gevoelig en mededogend is in een mens.


Obama en Verandering

obama1De horoscoop van OBAMA plaatst de tekens LEEUW (zonneteken), SCHORPIOEN (huis 10) en WATERMAN (ascendant) op de voorgrond.
Veranderingsliefde hoort bij de tekens Schorpioen (Pluto) en Waterman (Uranus). Leeuw is de opportunist die alleen voor die vormen van verandering kiest die hem belangrijk en populair kunnen maken.

Veranderingsliefde heeft weinig te maken met moraal. Het is een eigenschap van sommige mensen. Soms nuttig, soms volmaakt zinloos.

Astrologisch gezien zijn er maar drie tekens sociaal gezien relevant voor een zinvol veranderingsproces: het vaderteken STEENBOK, het moederteken KREEFT en het bruggenbouwersteken BOOGSCHUTTER (Jupiter).
Die tekens zijn door de Roomse kerk vergoddelijkt en omgevormd tot de drie-ene God (de triniteitsleer): vader (Saturnus), zoon + moeder (Jupiter & Maan) en heilige geest of ratio (Mercurius).

Binnen de joodse astrologie wordt grote waarde toegekend aan de planeten SATURNUS, JUPITER en NEPTUNUS. De MAAN speelt een ondergeschikte rol.
Waarschijnlijk hangt die voorkeur samen met de band die het jodendom heeft met het Perzisch-Zoroastrische denken. JUPITER en NEPTUNUS (de god met de vissenkop – denk aan de Roomse mijter) spelen in het oude Perzie een grote rol.

(OBAMA is geboren op 4 augustus 1961 in Honolulu, 19u 24m)

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s