Rutte: chef die nog steeds geen leider is
Romana Abels, Dagblad Trouw, 14/10/15

Vraag het collega-politici, ambtenaren, kennissen. Mark Rutte? Een onvermoeibaar man, een verbinder, een netwerker. Een man die nooit ouder lijkt te worden, energiek, slim, optimistisch, flexibel, belangstellend, muzikaal, nog grappig bovendien.
Vandaag is Mark Rutte vijf jaar premier van Nederland…. Vervelend dan dat juist deze weken de schijnwerper op een minpuntje staat.  Mark Rutte is wel een manager, maar in tijden van crisis geen bevlogen leidsman.

BRUSSEL - Premier Mark Rutte komt aan bij de Europese Raad in Brussel voor de EU-top. Tijdens de tweede dag van de bijeenkomst voor leiders van de Europese Unie zal opnieuw de economische crisis centraal staan. ANP KOEN VAN WEEL

BRUSSEL – Premier Mark Rutte komt aan bij de Europese Raad in Brussel voor de EU-top. Tijdens de tweede dag van de bijeenkomst voor leiders van de Europese Unie zal opnieuw de economische crisis centraal staan. ANP KOEN VAN WEEL

De vraag is: zou Rutte niet wat méér leiderschap kunnen tonen? Wat compassie? Zou hij niet wat richting moeten geven aan het onzekere volk?
Begin september nog riep Rutte wat getergd tegen D66-Kamerlid Vera Bergkamp, die vroeg om meer bevlogenheid: “U blijft er maar in hangen: ik moet het Merkeliaanser doen.”
Rutte ziet daar het nut niet van in. “Het is nu vooral van belang is dat de politiek met een antwoord komt op deze crisis. Daar zijn wij vreselijk hard mee bezig.”
Zo was hij ook rond de crash met de MH17. Rutte leek het contraproductief om emoties te tonen. “We moeten zorgvuldig coalities blijven opbouwen zodat we ons doel kunnen bereiken.”
Is het erg? Welnee. Het is een meer een mancootje dan een manco, en het doet zich alleen voor in slechte tijden. Gaat het over plannen, over akkoorden dan heeft hij het wel.

“Leiderschap is een puntje aan de horizon schetsen. Er moet iets van een jongensboek in zitten:  iets gaafs doen“, zo vertelde hij in 2006.


Pim Fortuyn, vijand van het jongensboekenverhaal:
Vader en moeder zijn weg. Hoe krijgen we die terug?

Een leider van formaat is vader en moeder ineen. Hij stelt de Wet en waakt over de samenhang van de kudde. De bekwame leider is de bijbelse goede herder. Hij is normsteller én bruggenbouwer. Hij is ongenaakbaar én begripvol. Hij wijst de weg én deelt zijn aarzelingen over de juistheid daarvan met de troepen. Hij schildert ons het beeld van de toekomst, ontwerpt handelingsmogelijkheden, maar doet dat alles in het besef van falen en zondigheid, in de wetenschap dat de weg belangrijker is dan het doel.”  (Uit:  ‘De verweesde samenleving’)


Astrologie & autoriteit

Bnnen de wereld van de astrologie worden de begrippen ‘vader’ en ‘moeder’ gesymboliseerd door de planeten SATURNUS (vader of ‘de zwarte koning’) en MAAN (moeder of ‘de witte koning’).
Zwart en wit zijn in feite geen kleuren. Wit neemt het hele kleurenspectrum in zichzelf op (omvat alle kleuren) terwijl zwart in feite kleurloos is.
Die tegenstelling laat het verschil zien tussen de vader (die kleurloos, objectief, afstandelijk en streng in het leven staat) en de moeder die alles en iedereen met begrip (empathie) wil benaderen, omdat kinderen nu eenmaal altijd kinderen blijven – en je eigen kind verstoot je niet.

Merkel-hor1Wanneer je de horoscoop van MARK RUTTE (14-2-1967, 18u 53m) bekijkt dan zie je dat de planeten Saturnus en Maan (en de daarbij behorende dierenriemtekens Steenbok en Kreeft) geen hoofdrol spelen.
Zon bevindt zich in het teken Waterman (de anarcho-liberale allemansvriend), Maan in het strijdbare Vuurteken Ram, dat in het algemeen weinig op heeft met zoiets waterachtigs als ‘compassie’…
En de ascendant is geplaatst in het optimistisch-opportunistische Vuurteken LEEUW: de charmeur, de egotripper, de speler, de leider die de mooie gouden troon prefereert boven het saaie witte schortje van de dienstbode.
Het leven is al saai genoeg, laten we het niet nog saaier maken, dat is de filosofie van de Leeuw. Of, zoals Mark Rutte het uitdrukt: ‘Er moet iets van een jongensboek in zitten.’ De leider gezien als ‘homo ludens’ – de speelse mens.

De horoscopen van Pim Fortuyn en Angela Merkel laten een meeer volwassen beeld zien, omdat er sprake is van de aanwezigheid van de autoriteitsplaneten Saturnus en Maan.
Angela Merkel is duidelijk ‘de echte leider’: Zon in het teken Kreeft (de moeder), de ascendant in het teken Steenbok (de vader) en de vaderplaneet Saturnus dominant geplaatst (huis 10).

Pim Fortuyn is een twijfelgeval. De vaderplaneet Saturnus is weliswaar dominant geplaatst (huis 10), maar hij wordt vergezeld door de agressieve planeet Mars en de dwingerig-tirannieke planeet Pluto, die vaderlijke autoriteit al snel doet omslaan in dictatoriaal leiderschap (Pluto in huis 10 en ascendant in het door Pluto beheerste teken Schorpioen). Erg veel compassie valt er van zo iemand niet te verwachten.

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s