Volkert van der G.
de zachtmoedige moordenaar

Pim Fortuyn werd op 6 mei 2002 vermoord door Volkert van der G., een milieuactivist die, astrologisch gezien – via het Moederteken KREEFT – tot de beschermende wereld van Maria behoort.
Binnen het katholicisme is Maria de moeder van Jezus, een vrouw die Fortuyn het liefst tot Godin zou willen verheffen.
Volkert is op 9 juli 1969 geboren in Middelburg, 8u30 vm:
Zon in het Moederteken Kreeft en Maan in het vrouwelijke, door de planeten Venus en Ceres beheerste, teken Stier, het teken van de aardse, aardgebonden moeder.

Het evangelie kent die twee Moederbeelden ook, waar Maria, de moeder van Jezus, tegenover Maria Magdalena wordt geplaatst.
Waar Maria (de moeder) ‘de geest van God’ ontvangt, daar vertegenwoordigt Maria Magdalena aardse zaken als seksualiteit, genot, lichamelijke verzorging en welzijn. Beroemd is het evangelieverhaal waarin zij – tot grote ergernis van de apostelen – dure olie gebruikt voor het zalven van de voeten van Jezus.

Volgens info op het web is Volkert geboren rond  8u 30 voormiddag.  Dat levert een verrassende huizencombinatie op:
De ascendant is geplaatst in het Vuurteken Leeuw (een teken dat ambitieus maakt en graag de aandacht van mensen wil trekken), maar het tiende huis, dat even belangrijk is als het ascendanthuis, wordt gedomineerd door de Maan (heerser van het Moederteken Kreeft) en Saturnus (heerser van het Vaderteken Steenbok).
Dat is verrassend daarom, omdat Pim Fortuyn in zijn boeken beweerde dat we in een verweesde samenleving leven, waarin echte leiders (mensen die zowel Vader als Moeder zijn) aan de kant worden geschoven.

Pim Fortuyn was astrologisch gezien geen echte leider. De ‘wilde tekens Ram en Schorpioen waren daarvoor te sterk aanwezig (een foto waarin hij – alleen gekleed in onderbroek – aan de bar zit in een SM-kroeg zegt wat dat betreft genoeg…).
De Vaderplaneet Saturnus was wel dominant aanwezig (in huis 10) maar moederlijke invloeden (via de tekens Kreeft of Stier) ontbreken.

Je zou Volkert daarom (puur theoretisch gesproken) ‘de wrekende moeder’ kunnen noemen. “We hebben echte leiders nodig”, zal hij gedacht hebben, “vaderlijk en ook moederlijk.., nou, dat ben jij niet. Dus…. weg met jou…”
Niet erg rationeel natuurlijk, zo’n houding, maar het hele politieke gedoe rond Fortuyn was bizar en irrationeel, zodat je Volkert kunt zien als een van de pionnen in dat vreemde politieke spel.


Astrologie over de Kreeft: Emotioneel, angstig, moederlijk, patriot, ontvankelijk, romantisch, gesloten, achterdochtig, sentimenteel, creatief , geduldig, behoedzaam, bezorgd, timide, dromer, overgevoelig, nostalgisch.


Waar Volkert op een uiterst emotioneel-gevoelige wijze reageerde op het doden van dieren, gevoeligheid die werd verstopt achter het koele masker van ‘de actievoerder’, daar vond Pim Fortuyn het slachten van beesten niet alleen een noodzakelijk gebeuren, maar ook een interessant fenomeen, dat hij – door daadwerkelijk deel te nemen aan een slachtsessie – wilde leren kennen. (Astrologen wijzen op de ascendant, die in het sadomasochistische teken Schorpioen is geplaatst, en de planeet Pluto, die dominant aanwezig is in huis 10).

Uiteindelijk werd de rechts-realistische Fortuyn, de man van ‘de harde aanpak‘, die een sterke emotionele band onderhield met twee popperige, zeer onmannelijke schoothondjes, gedood door een veganistische actievoerder, die – naar eigen zeggen – geen emotionele banden onderhield met welk dier dan ook.
Het ging Volkert om principes: zaken als eerlijkheid en rechtvaardigheid, bescherming bieden waar weerloosheid uitgeleverd wordt aan een (in zijn ogen) barbaarse macht- en gebruikscultuur.
Je zou dat – hoe vreemd het ook mag klinken –  ‘compassie‘ kunnen noemen, een begrip dat je terugvoert naar het oerbeeld van mededogen en genade, Maria, de Moeder Van God…

Zie ook: Profiel: Volkert van der Graaf


“Wat mij betreft”, zo stelt Pim Fortuyn in een interview, “gaat het gewoon toe naar de leer, het dogma, van de Vier-Heilige-Eenheid. God de Vader, De Zoon, De heilige Geest en Maria. Maria – de Moeder – ook gewoon God.
Het scheelt al niet veel. Het is wel leuk, in het katholieke milieu waar ik vandaan kom hadden de vrouwen duizend keer meer met Maria en haar verering, dan met die hele Jezus Christus.
Als ik paus zou zijn kwam er een nieuw dogma: Maria Godin, als deel van de goddelijke Vier-eenheid. Schrijf dat maar op.” (Katholiek Weekblad, 15-2-2002)

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s