Binnen de symbolenwereld van de astrologie vertegenwoordigen de drie WATER-tekens KREEFT, SCHORPIOEN en VISSEN alles wat ‘goddelijk’ is in de mens.

Die drie tekens worden daarom ook wel religieuze, of beter gezegd: spirituele tekens genoemd, tekens die ons willen vertellen dat de mens niet kan leven van brood alleen… (een leus die ooit werd uitgedragen door het CDA, een partij die alles wat spiritueel is allang overboord heeft gegooid).
De Kreeft wordt geregeerd door de MAAN, die staat voor een moederlijke vorm van spiritueel holisme: alles – hoe vreemd en ogenschijnlijk tegenstrijdig ook –  hoort bij elkaar,  zodat verdelende krachten bestreden dienen te worden.
De heerser van het teken Schorpioen  is de planeet PLUTO.
Pluto vertegenwoordigt de wereld van sterven en wedergeboorte. Hij is de Phoenix of Vuurvogel  die via vernietiging van alles wat vals en ondeugdelijk is in zichzelf (moslims zouden dat proces ‘Jihad’ kunnen noemen) een nieuw ego op wil bouwen.
Het teken Vis tenslotte wordt beheerst door de planeet NEPTUNUS, de  planeet die verwijst naar het verlangen altijd kind te blijven, via dromen, emoties, mediumschap, mystiek, godsdienst, poëzie, en al die andere vormen van geestelijke arbeid die in staat zijn de wereld van de kinderlijke onschuld  in stand te houden.

Wie het plaatje hierboven bekijkt, een sieraad dat aangetroffen werd in het graf van de Egyptische farao Toet-Anch-Amon (14e eeuw voor Christus), die ziet, wanneer hij zich open wil stellen voor de betekenis van symbolen, die drie dierenriemtekens terug.

Centrale figuur is de  gevleugelde scarabee, die het teken Schorpioen (valk, adelaar, slang, etc) voorstelt.
In zijn poten draagt dit mytische wezen een Maanboot die het teken Vissen symboliseert: het verlangen eeuwig rond te zwerven in de wereld van het water.
Op die boot zien we het linkeroog van Horus, dat de Maan symboliseert, met daarboven de Maansikkel die vanaf de prilste oudheid tot nu toe verwijst naar de Kreeft-waarden die de Islam zegt te vertegenwoordigen: Compassie en genade.

Heel opmerkelijk dat een politicus die duizenden jaren geleden leefde onze aandacht vestigt op al die zaken die wij onbelangrijk hebben verklaard.

 

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s