Dagblad NRC van 18 januari interviewt Pepijn van Erp, bestuurslid van een vereniging die zich ‘SKEPSIS’ noemt. Daaruit het volgende fragment:

„Toen ik een jaar of twaalf was, raakte ik geïnteresseerd in UFO-waarnemingen en complottheorieën. In die tijd, de jaren tachtig, was in de reguliere media meer onzin te lezen dan nu. Astrologen en homeopaten werden veel serieuzer genomen. Mensen die claimden een UFO te hebben gezien, werden geïnterviewd. Daarom werd in 1987 Stichting Skepsis opgericht.
„Rond 2011 werkte ik als secretaris bij de Stichting Nijmeegs Universitair Fonds en begon ik me te verdiepen in wetenschapsfraude door de affaire rond Diederik Stapel. Zo raakte ik betrokken bij Skepsis. In de loop der jaren ben ik bestuurslid geworden en steeds meer onderzoek gaan doen. Als huisman had ik daar redelijk wat tijd voor.
„Er zit ook wel een betweter in me. Het voelt bevredigend om te doen…”

Sceptisch van aard als ik ben, vanwege mijn astrologisch-wetenschappelijke levensinstelling, heb ik met behulp van mijn programma NEW AGE ASTROLOGIE een z.g. middaghoroscoop van hem opgesteld (ik weet zijn geboortetijd niet, dus hanteer je het midden  van de dag – 12 – uur). Dat doe je om te bepalen welke aspecten er werkzaam zijn op de dag van geboorte.
En ja hoor, als ik het niet dacht. Pepijn heeft nu net dat aspect in zijn horoscoop dat bekend staat als het meest gevaarlijke betweteraspect dat er is: Zon in negatief aspect met de planeet Pluto.

 

Het is een aspect dat altijd in contact brengt met mensen die op de een of anderee manier op een dwingerige en chaotische wijze met het leven bezig zijn. Dat kunnen astrologen zijn (een groep die de fanatieke, Plutonische, heksenjager in hem oproept) maar het kunnen ook complotdenkers zijn, een groep waar hij zich nu op schijnt te richten, wanneer ik het interview goed begrepen heb.
Probleem van een negatief aspect waarbij de Zon betrokken is, dat je jezelf een soort goddelijke goedheidsstatus gaat geven:  de Sublieme Almachtige Goddelijke Beterweter.
Je treft die houding aan bij zijn astrologische tweelingbroers Leon de Winter en Arnon Grunberg (hetzelfde negatieve Plutoaspect), maar ook bij Theo van Gogh, Thomas von der Dunk en Bas Heyne, mensen die allemaal opgescheept zitten met een soort  grootheidscomplex: willen bewijzen dus dat je niet zomaar een klein onbeduidend mannetje bent…

De grens tussen daderschap en slachtofferschap is bij dit soort aspecten altijd erg vaag..


Astrologische beschrijving van
ZON in negatief aspect met PLUTO

De Zon versterkt de negatieve eigenschappen van Pluto. Geeft neiging tot blinde heerszucht, dwingelandij en daardoor hevige conflicten met de omgeving, die de heerszucht niet accepteert en er vaak ook, vanwege de Plutonische onwil met anderen rekening te houden, erg bang voor is.
Men eist veelal te veel van anderen en is voortdurend geneigd de anderen uit te dagen, zonder zich te realiseren dat het begrip ‘uitdaging’ een Plutonisch begrip is, dat niet door iedereen wordt begrepen en aangevoeld. Soms wordt men het slachtoffer van de dwingelandij van anderen. Dan brengen roddel, lasterpraat en gemene verdachtmakingen van anderen de geborene in grote moeilijkheden en zal men alles op alles moeten zetten om de eigen onschuld te bewijzen, alleen maar om te voorkomen dat men onschuldig veroordeeld wordt.

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s