Theocratie en Uranische invloeden, die bij het Luchtteken Waterman horen, gaan niet samen.
Uranus is de taboedoorbreker, de anti-idolenman, de vrijdenker, de beeldenstormer. Samen met Pluto (“sterft gij oude vormen en gedachten’) vertegenwoordigt hij het mensentype dat Telegraafcolumnisten ‘De Foute Jongen’ noemen.
Dat de zogenaamd foute Telegraafjongens bij tijden zich als aartsconservatieve burgertrutjes vast blijven klampen aan zaken waarvan de echte foute jongen zegt ‘dat kan echt niet meer’ vergeten we voor het gemak maar even.

Uranusinvloeden uiten zich vaak het sterkst via de aspecten die ze maken met de Zon en de Maan (de twee planeten die het karakter volgens de traditie het sterkst beinvloeden).
Vooral de negatieve aspecten (met name Zon in combinatie met Uranus) geven een sterk verlangen naar verandering.
Astrologisch gezien is Geert Wilders bij uitstek het type van ‘de Foute Jongen’, een superfoute jongen zelfs, omdat de Zon in zijn horoscoop zowel met Uranus als met Pluto negatieve aspecten vormt. Een geboren rotzooitrapper dus, die net als Thierry Baudet (met een negatief Zon-Pluto-aspect), ‘ophef’ nodig heeft.
In de staat Israel, een staat waar rechtse theocraten jarenlang de dienst uitmaakten heeft het Watermandenken nooit veel invloed gehad binnen de wereld van de politiek.
Maar daar schijnt verandering in te komen nu een nieuw te vormen regering in aanvaring komt met de vertegenwoordigers van alles wat anti-Uranisch is binnen Israel: het orthodox-joodse volksdeel dat “de Haredi’s” (of het Charedische jodendom) wordt genoemd.

Met behulp van het programma New Age Astrologie (dat een geheel eigen aspectensysteem hanteert, wat wil je? In mijn horoscoop vormt de Zon ook een negatief aspect met Uranus..) heb ik de planetenstanden van een aantal prominente leden van de nieuw te vormen regering bekeken en heel opvallend is dat de Zon van mensen die daadwerkelijk een veranderingsproces in gang hebben gezet (of wilden zetten), Yair Lapid, Benny Gantz en Naftali Bennett een negatief aspect vormt met de planeet Uranus.
Een negatief aspect is altijd een strijd- of conflictaspect. Het verdedigen van de vrijheid dwingt je als het ware de confrontatie aan te gaan met mensen die de vrijheid aan banden willen leggen.
Ook al zeg je ‘ik gun jullie allemaal vrijheid’ dan is er altijd wel een zuurpruim die zegt ‘jouw vrijheid deugt niet’ of ‘jouw vrijheid is vies en pervers’ en daarom moet jij maar weg…
Ik met mijn New Age project heb dat ervaren in het conservatieve anti-anarchistenlandje dat Nederland heet.
Hoe het met de Zon-Uranus-mensen in Israel afloopt weet ik niet.
We wachten maar af…

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s