Dat het leven een spel is, waarin mensen vaak op een chaotische wijze de meest uiteenlopende rollen spelen, zonder dat ze zich daar echt goed van bewust zijn is een waarheid die door veel schrijvers en dichters wordt uitgesproken. Dat kunnen zij doem omdat ze zich veelal aan de rand van het bestaan bevinden.
Acteurs die deel uitmaken van de wereld van de macht verschuilen de chaotische werkelijkheid die ze zijn achter allerlei ordelijk ogende maskers: ze noemen zichzelf, journalist (geen beschrijver maar een oordelaar), of politicus, en nog vreemder: paus, of rabbijn, en ze hebben altijd een boekje met duur klinkende leuzen opgeborgen in het tasje (alleen zichtbaar voor degenen die aan de kant staan) dat ze op hun rug meedragen, mooie clichés, waarmee ze hun chaos een goed tintje mee kunnen geven.
Dat is de reden waarom in dit weblogje niet de een of andere paus centraal staat maar een doodgewone acteur (Michael Carlyle Hall) die zowel een moordenaar, als een gevoelige verlegen homoseksuele jongen speelt in de twee series waarmee hij bekendheid heeft verworven (zie tekst hieronder).
En dat doe ik omdat ik ook over zijn geboortegegevens beschik, zodat ik een horoscoop heb kunnen opstellen, die (heel frappant is dat) de tegenstelling gevoelig – ongevoelig duidelijk laat zien.


Gevoel hoort bij het dierenriemteken Vis (een teken dat samen met het teken Maagd voor kwetsbaarheid en verlegenheid staat), terwijl zaken als destructie, dood en gebrek aan compassie en meegevoel vertegenwoordigd worden door de planeten Pluto en Saturnus, die (volgens het door mij ontworpen programma NEW AGE ASTROLOGIE) elkaar op negatieve wijze beïnvloeden.
Het plaatje hieronder bevat een tekst die de het negatieve verbond van Pluto en Saturnus beschrijft…

Web-Info over de acteur

Michael Carlyle Hall (Raleigh (North Carolina), 1 februari 1971) is een Amerikaans acteur. Hij brak door als acteur in de dramaserie Six Feet Under. Hierin speelde hij de rol van “David Fisher”. De acteurs van Six Feet Under wonnen zowel in 2003 als in 2004 een Screen Actors Guild Award.
Verder staat Hall voornamelijk bekend als Dexter Morgan, het hoofdpersonage van de televisieserie Dexter. Deze rol leverde hem meerdere malen een nominatie op voor een Emmy Award en hij won een Golden Globe in 2009, een Satellite Award en een Saturn Award (Wikipedia info)

Zijn grote doorbraak op tv kwam toen hij de rol van David Fisher kreeg in ‘Six Feet Under’.
Hall speelde de verlegen, gevoelige zoon van een familie die gericht is op zakelijk ondernemerschap en die worstelt om zijn homoseksualiteit te verzoenen met zijn religieuze overtuigingen.
“Six Feet Under” eindigde in 2005 en Hall werd gevraagd de hoofdrol te spelen in de serie “Dexter”, waarin hij een seriemoordenaar moet portretteren. Maar Dexter is niet alleen een seriemoordenaar; hij is ook een forensisch analist van bloedspatten die na een moord achterblijven en een burgerwacht die zich richt op het uitschakelen en van criminelen.

Six Feet Under werd vooral gewaardeerd voor het onomwonden thema van de dood die als rode draad door de serie loopt, maar daarnaast worden ook thema’s als huwelijk, overspel en homoseksualiteit aangeroerd.
Elke aflevering begint met een overlijden. Vervolgens worden de naam en de geboorte- en overlijdensdatum van de overledene getoond. De omstandigheden rondom dit overlijden of de overledene dienen doorgaans als thematische achtergrond voor de aflevering. De karakters gebruiken deze omstandigheden om te reflecteren op hun eigen situatie. (Wkipedia)

Hij vertelde voor het eerst openlijk over zijn seksualiteit in 2018 in een interview met Daily Beast: “Ik denk dat er een spectrum is. Ik ben heteroseksueel. Maar als er een percentage was, zou ik zeggen dat ik het niet helemaal ben. Ik denk dat ik voor het spelen van de emcee een aantal deuren wagenwijd open moest gooien omdat ik me dat personage als panseksueel voorstelde. Ja, zoals ik elke avond met Michael Stuhlbarg zoende tijdens die show. Ik denk dat er altijd sprake is geweest van enige vloeibaarheid of flexibiliteit waar het mijn seksualiteit betreft.”
Maar Hall zei dat hij nog nooit een intieme relatie met een man had gehad en suggereerde dat hij vanwege het hebben van een afwezige vader ‘hunkerde naar emotionele intimiteit met een man’. (mamamia.com info)

In de tv-serie Dexter staat de forensisch onderzoeker Dexter Morgan (gespeeld door Michael C. Hall) centraal. Hij is werkzaam als bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami op de afdeling moordzaken. Dexter is daarnaast een seriemoordenaar. Om deze afwijking toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het “verdienen”: andere moordenaars die hun straf ontlopen zijn. (Wikipedia)

Hall gaf tijdens een interview in 2013 met The Writer’s Room toe dat hij de rol bijna had afgewezen.
“Mijn eerste algemene reactie op het idee ervan was afkeer. Ik wilde niet nog een keer een open relatie aangaan met een personage omringd door dode lichamen”, zei hij.
Zoals de naam al doet vermoeden, ging Six Feet Under ook over de dood; de show speelde zich af rondom een uitvaartonderneming.
Uiteindelijk besloot Hall dat Dexter een te uniek personage was om af te wijzen. “Ik zou nergens anders de kans krijgen om zoiets te doen, dus waagde ik de sprong”, zei hij.
Toen de show eindigde, zei Hall dat hij “opnieuw moest leren” hoe hij personages met emoties moest spelen, nadat hij zeven jaar had besteed aan het onderdrukken van de “emotionele spiegeling”, een houding die hem op de toneelschool was bijgebracht. (mamamia.com.au)

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s