Als ontwikkelaar van een innovatief astrologieprogramma verkeer ik in een ietwat moeilijke positie.
Mensen zijn altijd geneigd datgene wat algemeen gebruikelijk is ‘goed’ te noemen. Stap je uit die vertrouwde ‘goede’ wereld dan heb je heel wat overtuigingskracht nodig om mensen ervan te overtuigen dat de waarheid niet per definitie bij de meerderheid ligt.

Het door mij ontwikkelde astrologische computerprogramma NEW AGE ASTROLOGIE breekt op een aantal punten met de traditionele astrologische opvattingen.
Zo hanteert het een geheel nieuw aspectensysteem (het zogenoemde 7-graad-systeem) en maakt het gebruik van een variant op het in Engeland toegepaste gelijke huizen systeem (het zogenoemde MC-Equaal-systeem).

Informatief over het programma en de daarin toegepaste vernieuwingen kan worden gevonden op mijn astrologie website.

De Ascendant

De huizenmethode die door het programma New Age Astrologie wordt gebruikt wijkt af van de in Nederland algemeen gehanteerde berekeningsmethoden (Placidus, Koch en Regiomontanus).
Toegepast wordt een variant op de gelijke-huizen methode van Vehlow, waarbij de ascendant wordt afgeleid van de waarde van het Midhemelpunt (Medium Coeli).

De ascendant is het middelpunt van het eerste huis dat, net als de andere huizen, een twaalfde deel van de totale cirkel omvat.

Omdat het Midhemelpunt op elk gebied van de aarde berekend kan worden, is er geen sprake meer van het zogenoemde poolcirkelprobleem (het verdwijnen van de huizen van de horoscoop boven de 63e breedtegraad).
Astrologen die met het (zogenaamd nauwkeurige) Placidus ascendantsysteem werken negeren dit probleem en zijn blind voor het feit dat zij werken met een duidingssysteem dat niet universeel toepasbaar is.

Dat de keuze voor het systeem van PLACIDUS geen logische daad is mag blijken uit het feit dat de man (die leefde in de middeleeuwen) afstand deed van het duizenden jaren lang gehanteerde systeem van GELIJKE HUIZEN, een klassiek systeem waar hier (in enigszins gewijzigde vorm) opnieuw voor wordt gekozen.

De ascendant vormt samen met het daarbij behorende MC-huis de belangrijkste aanwijzer voor die gedragsvormen die aan de buitenwereld worden getoond.
In het geval van de overleden politicus PIM FORTUYN (zie plaatje hierboven) vallen duidelijk de agressief makende tendensen op.
De dierenriemtekens RAM (planeet MARS = aanval) en SCHORPIOEN (PLUTO = giftige defensie) zijn sterk vertegenwoordigd: Mars en Pluto in het (MC) tophuis.  Ascendant in het teken Schorpioen.

Voor diegenen die de nieuwe berekeningsmethode willen testen  bestaat de mogelijkheid op mijn website de ascendantwaarde te bepalen volgens de hierboven geschetste methode. Klik daartoe op de hieronder geplaatste link:

Bereken je MC-Equaal-ascendant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s