Astrologisch gezien horen politieke omwentelingen die een gewelddadig karakter dragen bij de destructieve planeet PLUTO en de anarchistische planeet URANUS, vooral wanneer die planeten negatieve hoeken (aspecten) maken met belangrijke hemellichamen als de Zon en de Maan.
Hitler – bijvoorbeeld – had als geboorte(uur)teken Schorpioen, het EGO-teken Leeuw op het beroepshuis 10 en de planeet Uranus die het teken Waterman beheerst vormde een negatief aspect met de Zon. Op het moment dat hij het eenpartijenstelsel invoerde in Duitsland (‘de staat, dat ben IK’) herhaalde dit aspect zich in de progressieve horoscoop (een rekenmethode die positieve en negatieve invloeden in de loop van het leven laat zien).

Hetzelfde zien we gebeuren bij Pieter Jelle Troelstra, die in het begin van de vorige eeuw de leider was van de socialistische partij in Nederland (de SDAP). Zoals het plaatje hieronder laat zien is de man geen lief, gevoelig watje. De portretfoto laat een wat strenge, nors ogende man zien en de horoscoop vertelt ons dat de man sterk beïnvloed wordt door de Zon en de planeet Pluto, die in de geboortehoroscoop een negatieve hoek met elkaar vormen, hetgeen betekent dat altijd de negatieve kenmerken van de planeten die dij dat aspect betrokken zijn versterkt worden.
Het is het foutejongensaspect dat je ook aantreft bij politieke figuren als Geert Wilders, Thierry Baudet, Gideon van Meijeren, Jan Paternotte, en Jasper van Dijk, allemaal luitjes die zich vaak laten leiden door emoties die het tegendeel zijn van redelijk.
En dat is precies wat volgens Troelstra gebeurde in het jaar 1918 toen hij – zo stelde hij – in een opwelling besloot de revolutie in Nederland uit te roepen: ‘Weg met de koning, lang leve ‘het volk’.
Zoals het horoscoopplaatje laat zien herhaalde het negatieve Zon-Pluto-aspect zich in de progressieve horoscoop, naast een negatief aspect dat de gevoelsplaneten Maan en Neptunus met elkaar maken.
Alles was emotie en waar je van gewone mensen zou zeggen dat ze een soort psychose beleven (het gezonde verstand wordt uitgewist door oncontroleerbare gevoelens), daar was Troelstra de goede linkse man die een vergissing maakte.

(Info: De astrologische analyse is gebaseerd op de berekeningen die zijn gemaakt met het door mij ontworpen programma NEW AGE ASTROLOGIE. Ik ben de enige in de wereld die dat systeem hanteert, hetgeen betekent dat in een wereld waarin de meerderheid gelijk heeft, ook al is de meerderheid gewoon fout bezig, ik ongelijk heb).

Wikipedia-info over
de vergissing van Troelstra
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vergissing_van_Troelstra

De Vergissing van Troelstra was een vergeefse oproep tot een socialistische revolutie in Nederland in november 1918. De naam is ontleend aan de essentiële rol die Pieter Jelles Troelstra tijdens de poging tot revolutie speelde. De poging duurde bijna een week, van 9 tot 14 november, die destijds De Roode Week werd genoemd.
De oproep tot revolutie was het gevolg van de economische malaise na de Eerste Wereldoorlog en verscheidene andere revoluties die speelden, zoals de Duitse Novemberrevolutie en de Russische Revolutie en vond een aanleiding in de recente muiterij in het legerkamp De Harskamp. Die gebeurtenissen vormden de inspiratiebron, en de overtuiging dat ook in Nederland radicale maatschappelijke veranderingen konden worden verwezenlijkt.
Troelstra meende dat de socialistische revolutie ook in Nederland kon plaatsvinden, daar er veel onrust in de politiek bestond. Hierin vergiste hij zich. Weliswaar was er commotie rondom de persoon van generaal Snijders, maar dit had niet het karakter van een constitutionele crisis. Door een gebrek aan organisatie en doordat er al vrij snel een tegenbeweging ontstond die wel goed georganiseerd was, liep de poging tot revolutie met een sisser af.

Advertentie

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s