De New Age Jezus
CANA website

De astrologische Jezus is een ‘New Age Jezus’, of, in wat gewonere termen uitgedrukt, de Jezus van de nieuwe spiritualiteit.
Jezus is de man die het Christus-bewustzijn realiseerde, de aangeboren goddelijkheid in alle mensen. In een boek gebaseerd op de lezingen van de Edgar Cayce, wordt Christusbewustzijn beschreven als een bewustzijn dat ieder van ons heeft, een bewustzijn dat vaak verborgen is maar dat dat kan “worden gewekt” door ons zelf of door invloed van buitenaf.

Paramahansa Yogananda, de hindoe-goeroe die naar Amerika kwam en wiens boek, Autobiography of a Yogi, veel westerlingen inspireerde om op hindoe gebaseerde leringen te volgen, definieert Christusbewustzijn als “het universele bewustzijn, eenheid met God, gemanifesteerd door Jezus, Krishna en andere geestelijke leraren.
Het metafysische Bijbelwoordenboek van Unity drukt het directer uit: “Christus is het goddelijke idee van de mens … Ieder van ons draagt dat Christusbeeld met zich mee …
Onthul je goddelijke zelf aan jezelf door te zeggen ‘Ik ben de Christus, zoon van de levende God’ …
In een New Age-bestseller  wordt gesteld dat  de belangrijkste boofdschap vanm Jezus was dat we allemaal eeuwig leven hebben, ‘broederschap in God’.
De terugkeer van Jezus moet worden gezien als ‘de ontvangst van het Christusbewustzijn in een individu’.
De New Age astroloog Oken stelt: “Laten we absoluut duidelijk maken dat wanneer we het woord ‘Christus’ gebruiken, we niet noodzakelijk Jezus bedoelen.
De Christus is de laatste stap in de evolutie van de mens. Het is een niveau van bewustzijn waarin het individu zijn Zelf volledig heeft verenigd met de een toestand van ‘Goddelijk bewustzijn’. In dit opzicht was Boeddha een Christus, net als Krishna en Jezus. ‘
Jezus en de Christus zijn geen synoniemen. Iedereen die het spirituele bewustzijn van de innerlijke Christus bereikt, kan  Christus worden…” (Cana website)

Multatuli over vijandige ‘ware christenen’

Het is een onbetwistbare waarheid, dat Jezus hedentendage weinig kans zou hebben op een vriendelijke ontvangst in een maatschappij van mensen, die zich naar hem noemen en hoogstwaarschijnlijk zouden zijn volgelingen zich haasten hem een plaatsje te bezorgen in een christelijk gekkenhuis.
“Die man is niet van onze tijd”, zou het heten en terstond zouden de brave godgeleerden deze of gene spreuk – liefst van hemzelf – bij de hand hebben om Jezus te onderrichten, hoe de “ware christen”, of grappiger nog, Christus zelf, wel van zijn tijd behoort te zijn.” (Multatuli: Ideeën)

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s