In het ALGEMEEN DAGBLAD van 30 september vertelt Cindy van Rijswijk de lezers over de roddels rondom het vertrek van Claus (Casimir) van Amsberg (geboren 2004) naar een kostschool in Schotland, het land waar het nooit zomer is en het woordje ‘lage landen’ niet bestaat.
“In de uitzending van RTL Boulevard van afgelopen vrijdag”, zo vertelt ze, “gaat Marc van der Linden in op het nieuws dat graaf Claus-Casimir midden in het schooljaar naar kostschool Gordonstoun in Schotland vertrekt om daar zijn middelbare school af te maken. Marc vindt de tussentijdse overstap van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag naar Gordonstoun opvallend.
Volgens de koningshuisverslaggever zou de overstap te maken kunnen hebben met geruchten over het vermeende gebrek aan discipline bij de jonge graaf.
,,Hij is charmant en ambitieus, maar heeft kwajongensstreken waar je je als ouders zorgen om zou kunnen maken”, stelt Marc aan de desk van het entertainmentprogramma. ,,Dan kan er een moment komen waarop ouders besluiten: als je zo doorgaat ga je naar kostschool. En deze school staat daar juist bekend om, berucht zelfs, dat je daar discipline wordt bijgebracht.”
Volgens Marc is de overstap naar Schotland niet iets dat al langer op de agenda stond: “Het is impulsief besloten, anders was hij niet begonnen in Den Haag en nu overgestapt…”
Zijn zusje, Eloise, zo lees ik, heeft zich aan de berichtgeving ge-ergerd. “Doe normaal”, zegt ze, “en hou je negatieve mening die op niks gebaseerd is voor je.”

Astrologisch gezien (met gebruikmaking van mijn programma New Age Astrologie) zouden de opmerkingen van Marc van der Linden best kunnen kloppen. De horoscoop van Claus-Casimir is het toonbeeld van wat Telegraaf-columnisten (met name Rob Hoogland) ‘de foute jongen‘ noemen:
Zon en Maan in het vuurteken RAM, Ascendant in het teken Boogschutter, en de kwajongensplaneet Pluto in dat ascendanthuis geplaatst.
Daar komt bij dat de planeet Pluto zowel door de Zon als door de Maan negatief wordt geaspecteerd. Dat kan (met name in de puberteit) tot autoriteitsproblemen leiden, zodat de keuze voor een school waar tucht en orde bestaat helemaal niet zo een gek idee is.
Een positief punt is dat de op aanvulling en stimulering gerichte partnerhuizen in de geboortehoroscoop (gele velden in tekening) gedomineerd worden door de vaderplaneet Saturnus, een planeet die volgens de astrologische traditie voor tucht en orde staat, zodat een beetje strengheid helemaal niet als iets wezensvreemd zal worden ervaren.
Alleen de de positie van de Zon en de Maan, die zich in het zogenoemde KREEFT-huis bevinden, zou een probleem kunnen geven. Deze positie geeft altijd een sterke gehechtheid aan ‘Het Eigen Huis‘.

De behoefte aan het eigen huis leefde sterk bij Prins Charles, die als jong jochie ook naar de kostschool werd gestuurd, een harde leertijd waaraan hij naar eigen zeggen trauma’s heeft overgehouden. Zijn ascendantteken bevindt zich in het Moederteken KREEFT, een teken dat altijd een sterke gehechtheid aan het beeld van ‘de goede moeder’ geeft.

Claus-Casimir is als Plutonische ‘jongen’ (Pluto in ascendanthuis) beter bestand tegen kostschooltucht.  Pluto geeft jongens een uitermate sterke middelvinger, die bij te grote druk heel erg actief kan worden…

Over AstroLogicus

Geboren in Zwolle. ZON in Steenbok, MAAN in Maagd, Ascendant in Weegschaal. Eigen website : www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s